czwartek, 25 listopada 2010

25 вересня 2010 року, у день віддання празника Різдва Богородиці, духовенство і парафіяни Сяніцького Деканату відбули другу прощу до Полянчика, де в колишньому греко-католицькому храмі знаходиться Чудотворна ікона Божої Матері з Лопенки.
З вітальним слов
ом до прочан звернулися о. Войцєх Шляхта- римо-католицький парох Полянчика та сяніцький декан о. Ярослав Вєнц.
Моління перед Чудотворною іконою Божої Матері з Лопенки розпочалися Молебнем до Богородиці а опісля служилася Божественна Свята Літургія, яку очолив о. Ярослав Вєнц- декан саноцький, а співслужили: о. Андрій Журав, о. Христофор Блажеєвський та о. Роман Кілик.


Звертаючись до вірних, які прибули до Полянчика, о. Ярослав Вєнц наголосив що вже у перших християнських віках були в почитанні ікони, серед яких особливе місце займає ікона Богородиці. Свої ласки Пречиста роздає всюди, по всьому світу і також вибирає місця серед наших гір – Гора Зявління, Кальварія Пацлавська, Гора Явір чи Лопенка. Божа Мати роздає ці ласки тим, що моляться перед Її іконою, а ікони ці називаємо чудотворними.
По завершенні Літургії отці відслужили панахиду над могилою о. Василія Охнича – який жив в роках 1858-1942 і був парохом Полянчика.

ФОТО

о. Роман Кілик

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz