Перші згадки про Успенський піст маємо щойно з 9-го століття. Як Петрівка й Пилипівка, так і цей піст увійшов у практику не дорогою церковного законодавства, але через звичай. З цієї причини довгий час у Греції було багато дискусій як щодо існування цього посту, так і щодо його приписів і часу тривання.
Згадку про Богородичний піст знаходимо в посланні папи Миколая І (858-867) до болгарів, де він пише: „Свята римська Церква має здавен-давна звичай зберігати такі пости: по 40 днів перед Пасхою, після П'ятдесятниці, перед Успінням Марії Богородиці, а також перед празником Господнього Різдва”.
Успенський піст у давнину був строгіший від Петрівки й Пилипівки, але лагідніший від Великого Посту. В понеділок, середу й п'ятницю цього посту була дозволена суха їжа, це є хліб, вода й сушені овочі, а в вівторок і четвер дозволялося на варену їжу, але без оливи. В суботу й неділю був дозвіл на вино й оливу, а в день Господнього Переображення і на рибу.
Успенський піст у нашій Церкві кожного року має однакову тривалість і час - від 14 до 28 серпня, празника Успення Пресвятої Богородиці.
______________________________________________________
Про піст (Духовне звільнення від пристрастей)
Рік видання: 2012
ISBN: 978-966-395-535-3
Формат: 130x200
Палітурка: м'яка
Кількість сторінок: 152
Анотація:
Хтось вважає, що
сучасній людині постити недоречно? Хтось інший таки постить,
зосереджуючись виключно на харчуванні, мовляв, треба очистити організм?
Ще хтось хоче постити, але йому це дається важко? А як зробити піст
ефективним?
Християнський піст – це
свідома відмова від чогось на певний час, задля духовної мети. Сучасний
християнин під час посту не повинен обмежуватися лише в їжі – він
потребує посту на медія, комп’ютер, розваги, пусті балачки тощо, щоб
таким чином створити в своєму житті місце для Бога.
Зміст книги:
Подяки
- Покликання до свободи
- Їжа і піст сьогодні
- Мотиви
- Погляд на історію християнства
- Фотоальбом біблійних історій
- Утримання від їжі
- Інші пости
- Піст у спільноті
- Сьогодні більше, ніж завжди za: www.svichado.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz