poniedziałek, 4 czerwca 2012

«Митрополит пообіцяв подарунок на уродини. Того дня вона одужала»

Роман Тереховський: «Митрополит пообіцяв подарунок на уродини. Того дня вона одужала»
Юлія Курій, lviv.expres.ua, 31 Травня, 2012
Беатифiкацiйний процес Митрополита, який триває уже понад пiвстолiття, завершується. Якщо висновки комiciї у Ватиканi будуть позитивними, то проголошення Андрея Шептицького блаженним вiдбудеться уже цього року.
— Сьогоднi вже завершують розгляд чуда, яке сталося у США, — повiдомив отець Роман Тереховський, постулятор постуляцiйного центру УГКЦ. — Вивчають документи, пов'язанi з ним, i свiй висновок комiсiя оголосить уже незабаром. Iдеться про кiлька мiсяцiв. Якщо комiсiя пiдтвердить чудо, то цього року Митрополита проголосять блаженним.

— Нагадайте, про яке саме чудо мова?
— Йдеться про оздоровлення 12-лiтньої дiвчинки, яке сталось п'ять рокiв тому. Його деталi наразi розголошувати не варто. Можу лише зазначити, що мова про дiвчинку, яка походить з української родини.
У неї була серйозна хвороба, яке стосується дисфункцiї внутрiшнiх органiв. В Українi дiвчинцi надали статус iнвалiда першої групи. Вилiкуватись тут не було змоги, тож батьки почали шукати можливiсть лiкування за кордоном — у США.
Однак навiть лiкарi в Америцi не знайшли ради допомогти хворiй, хоч лiкування тривало кiлька рокiв. Вiдомо, що дiвчинка ця ревно молилась до Митрополита Андрея, просила в нього здоров'я, заступнцитва перед Богом.
Якось у снi їй явився Митрополит, дiвчинка детально його описала. Андрей Шептицький сказав їй, що зробить подарунок на день уродин. Саме цього дня вона одужала. Що цiкаво, спершу стан її здоров'я рiзко погiршився, дитину негайно госпiталiзували — i саме чудо фактично сталось на очах у медикiв.
— Беатифiкацiйний процес триває уже понад пiвстолiття. Чому так двого розглядають цю справу у Ватиканi?
— Митрополит Андрей прожив багато рокiв, за якi здiйснив безлiч справ — i громадських, i культурних, i церковних. Усе його життя треба було вивчити та дослiдити. А на це потрiбен час. Тому не можна вважати, що процес триває надто довго.
— Якщо чудо у Ватиканi пiдтвердять, то що потрiбно для вiдкриття канонiзацiйного процесу, аби проголосити блаженного святим?
— Для цього повинне здiйснитись повторне чудо, уже пiсля моменту проголошення блаженного.
za:www.ugcc.lviv.ua

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz